Konkurs za likovne radove

16:09 17. 10. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Program Evropske unije za lokalni razvoj (EU PRO Plus) otvorio je danas nagradni likovni konkurs za učenike srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština u regionima Šumadije i zapadne, južne i istočne Srbije na temu „Stvaramo zeleniju budućnost”.

Tim konkursom Delegacija EU, u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, nastavlja više od decenije dugu tradiciju i nagrađuje talentovane đake i podstiče ih da budu aktivni članovi zajednica u kojima žive.

Kako je saopšteno, ovogodišnja tema treba da podstakne mlade da svoju kreativnost usmere ka oblikovanju zelenije budućnosti za sve.

Kroz likovni izraz, oni treba da predstave svoje veštine i buduća zanimanja u oblasti cirkularne ekonomije i da prikažu kojim aktivnostima i inovativnim rešenjima mogu sami da doprinesu održivoj budućnosti u svojim zajednicama.

Đaci će, kao i šira javnost, za najbolje radove moći da glasaju onlajn, na internet stranici programa EU PRO Plus, i tako odaberu 12 iz uže konkurencije od 20 radova, koje prethodno odabere interni žiri.

Za autore 12 pobedničkih radova pripremljene su vredne nagrade, laptop i tablet računari i mobilni telefoni.

Škola koja bude najbolja u organizaciji internog školskog takmičenja, tokom koga će se izabrati radovi za učešće na konkursu biće nagrađena laptopom i projektorom.

Konkurs je otvoren do 17. novembra. (kraj) zvs/dal

 
Share: