ODHIR: Ima mesta za napredak

17:32 19. 10. 2023. FoNet | Ivana Šanjević

BEOGRAD - Predstavnici Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) nedvosmisleno su istakli, u razgovoru sa premijerkom Anom Brnabić, da prepoznaju rezultate koji su dosada postignuti na polju unapređenja izbornog procesa u Srbiji, a strane su se saglasile da postoji još prostora za napredak i ono što je potrebno uraditi.

Brnabić je zahvalila predstavnicima ODIHR na posvećenom radu i podršci unapređenju izbornih uslova u Srbiji protekli nekoliko godina, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Predstavnici ODIHR istakli su da izuzetno cene pažnju koju vlast poklanja njihovim izveštajima i preporukama.

Ocenili su da, tokom posete, razgovaraju sa izuzetno širokim krugom zainteresovanih partnera, koji uključuju predstavnike vlasti, opozicije, političkih stranaka, civilnog društva, nevladinog sektora i medija.

Brnabić je podvukla je da je Vlada Srbije u potpunosti posvećena unapređenju izbornog procesa i da će svi članovi Vlade Srbije, kao i državne institucije, biti na raspolaganju članovima misije ODIHR-a u svakom trenutku, kako bi udruženim snagama došli do zajedničkog cilja.

Misija ODIHR boravi ove nedelje u Srbiji kako bi, kroz razgovore sa svim akterima uključenim u izborni proces, donela odluku o prisustvu svoje posmatračke misije tokom predstojećih izbora, dodaje se u saopštenju. (kraj) vip/ivt/mk

Share: