Nema kritike iz EU

18:14 25. 10. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović demantovao je medijske napise da je Evropska komisija kritikovala Vladu Srbije zbog medijskih zakona i istakao da su svi stavovi pažljivo usaglašavani sa evropskim partnerima, o čemu je javnost detaljno obaveštavana.

Istina je sasvim suprotna. Sa našim evropskim partnerima, kao i sa drugim međunarodnim partnerima, radimo veoma predano kako bismo implementirali Medijsku strategiju. Komentari na nacrte Medijskih zakona stigli su i od evropskog komesara za proširenje i susedstvo Olivera Varhejia, koji je čestitao premijerki Ani Brnabić na posvećenosti celom procesu i na tome što je on bio inkluzivan. U njegovom pismu je ocenjeno da se prepoznaju dobri elementi u oba zakona, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je istakao da je jedina istina i činjenica da je sve ono što Junajted medija radi u proteklim nedeljama, plasirajući neistine i poluinformacije u javnosti, primer kako se korporativni interes jedne privatne kompanije predstavlja kao borba za slobodu medija i kao "profesionalno novinarstvo". (kraj) is/mk

Share: