Traže se osobe sa snimka

22:02 31. 03. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEČ - Ambasada Srbije u Austriji u kontaktu je sa nadležnima i Srbije i Austrije i čini sve da se što pre pronađu osobe sa snimka u Beču kako bi se utvrdilo da li je sa njima zaista bila dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala 26. marta u Boru, izjavio je danas ambasador Srbije u Beču Marko Blagojević.

"Mi smo na društvenim mrežama objavili apel svima koji imaju bilo kakve informacije da se jave nama, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Mi smo dostupni 24 sata, na dežurnom telefonu i u ambasadi, u vezi sa svim eventualnim informacijama koje bi potvrdile identitet nestale devojčice", rekao je Blagojević za Kosovo onlajn.

Blagojević je istakao da deluju u koordinaciji sa nadležnim službama u Srbiji i Austriji koje se bave tim slučajem.

Sada je najvažnije da se proveri ko su osobe sa snimka koji je napravio jedan državljanin Srbije u Beču kako bi se utvrdilo da li je devojčica koja je bila sa njima zapravo mala Danka Ilić.

Ambasada je obavestila i srpske klubove i udruženja u Austriji kako bi dodatno obratili pažnju.

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je ranije danas istragu u slučaju nestanka Danke Ilić iz Bora, a međunarodnu potragu za njom objavio je u međuvremenu i Interpol. (kraj) vem/mk

Share: