Ubrzati rad

17:53 11. 04. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević sastali su se danas s članovima tima za sprovođenje aktivnosti u okviru prvog stuba Plana rasta za Zapadni Balkan, koji podrazumeva bržu integraciju Srbije u jedinstveno tržište Evropske unije, a dogovorili su se da nadležni ubrzaju dinamiku dogovorenog.

Mali je naveo da će Plan rasta Evropske komisije za Zapadni Balkan dati Srbiji jedinstvenu mogućnost za bližu saradnju sa EU, posebno novi podsticaj ubrzane integracije u jedinstveno tržište EU, kao i u oblasti i programe u kojima je moguće čvršće povezivanje sa EU pre punopravnog članstva.

"Uprkos brojnim izazovima na globalnom tržištu, Srbija je uspela da ojača sve segmente privrede, očuva makroekonomsku stabilnost i unapredi poslovno okruženje. Privreda nam dobro stoji, imamo rekordnu zaposlenost, odlične makroekonomske rezultate. Snažno smo posvećeni jačanju naše ekonomije, regionalne ekonomske saradnje i saradnje sa državama članicama EU. Želimo da stvorimo uslove za slobodnu trgovinu i povećanje investicija, gde je Srbija poslednjih godina apsolutni lider i obara sve rekorde u privlačenju stranih direktnih investicija, što je od koristi za ceo region“, rekao je Mali, saopštilo je Ministarstvo finansija. (kraj) vem/bdr

Share: