Srbija važan partner Francuske

20:36 12. 04. 2024. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Srbija je za Francusku važan partner koji ima težinu, zbog toga je važno da dve zemlje zajedno u okviru Evrope jačaju njenu nezavisnost i neguju prijateljstvo, ne samo u kontekstu prošlosti, već okrenuti budućnosti, rekao je danas ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar.

On je Radio-televiziji Srbije kazao da je poruka Francuske srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću u Parizu bila da je Srbija partner Francuske koji ima težinu, koji je važan i koji nije kao drugi upravo zbog istorije i prijateljstva.

"To prijateljstvo nas obavezuje da dijalog naše dve zemlje bude dijalog iskrenosti, da jedni druge salušamo i da kroz to poštujemo jedni druge", poručio je Košar.

Govoreći o nacrtu rezolucije o genocidu u Srebrenici, Košar je rekao da Francuska razume koliko je ta tema osetljiva u regionu.

"Ta rezolucija nije uperena protiv neke zemlje ili nekog naroda, već podseća na bolna dešavanja od pre 30 godina. Njen cilj nije da upire prstom u bilo koga, već da nas podseti da želimo da izbegnemo da u regionu dođe do rata i nasilja", naglasio je Košar. (kraj) is/kt/bdr

Share: