Kapetanović nasledio Bregu

19:57 13. 06. 2024. FONET | Ivica Strnčević

SKOPLJE - Lideri Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) danas su izabrali Amera Kapetanovića za generalnog sekretara Saveta za regionalnu saradnju, a na toj funkciji zameniće Mejlindu Bregu 1. januara naredne godine.

Želim da čestitam Kapetanoviću na imenovanju i da mu poželim mnogo sreće i uspeha na čelu Saveta za regionalnu saradnju. To nije lagan posao, ali je vredan. Radeći zajedno proteklih skoro šest godina, možemo s ponosom reći da su Savet i regionalna saradnja doneli brojne važne rezultate za građane našeg regiona, ali je pred nama i dalje dug put, rekla je Bregu.

Lideri Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi i ministri spoljnih poslova pohvalili su izvanredan rad Saveta za regionalnu saradnju, usvojili i odobrili godišnji izveštaj organizacije i izrazili zahvalnost na izvanrednim naporima Majlinde Bregu uloženim u vođenje te organizacije tokom proteklih skoro šest godina.

Na sastanku je usvojena Deklaracija u kojoj je istaknuta posvećenost procesu evropske integracije, regionalnoj bezbednosti i unapređenju ekonomske saradnje i povezanosti. (kraj) is/mk

Share: