Makron zahvalio na dočeku

21:45 30. 08. 2024. FoNet | Anđelija Stojković

PARIZ -  Francuski predsednik Emanuel Makron, koji je danas popodne završio dvodnevnu posetu Srbije, zahvalio je večeras porukom na Instagramu domaćinima na toplom dočeku.

"Dragi Aleksandre, dragi srpski prijatelji, hvala vam na tako toplom dočeku. Značajno smo unapredili odnos između Srbije i Francuske. Nastavićemo dalje. Imate prijateljstvo i poštovanje Francuske, kao i moje lično", napisao je Makron.

Poruku je objavio i na srpskom i na francuskom jeziku.

Makron je ranije na društvenoj mreži Iks (X) podelio objavu od 15. jula 2019. godine, kada je posetio Kalemegdan i održo govor kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj.

"Čuvam dragu uspomenu na svoju posetu pre pet godina u Srbiji. U svetu gde je sve nestabilno, lepo je imati pouzdane prijatelje i istorijske konstante. Delimo ih. Iskrena radost je vratiti se", napisao je Makron uz podsećanje na posetu 2019. godine

Makron je na društvenim mrežama nakon jučerašnjih poptisanih bilateralnih ugovora ocenio i da je izbor Srbije da nabavi avine Rafal mogućnost za dugoročni savez Srbije i Francuske u okviru jače i suverenije Evrope. (kraj) vip/and/mk

Share: