Kurtijeva neuračunljivost

15:40 13. 02. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Kosovski premijer Aljbin Kurti ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije potpisao Briselski sporazum da bi ostavio mogućnost "invazije" na Kosovo, što je vršilac dužnosti direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković okarakterisao kao "neuračunljivu izjavu", navodeći da je jedino Kurti "balkanski piroman".

Petković je ocenio da je Kurti pretnja miru na ovim prostorima, ali i "pretnja zdravom razumu svojim neuračunljivim izjavama" o nekakvim pretnjama iz Beograda, saopštila je vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

"Nažalost, jedino o čemu Kurti razmišlja jesu agresija i terorizam, što je pokazao i svojom najnovijom izjavom, ali i delima, jer se pod njegovom vlašću puca u srpsku decu koja nose Badnjak, ranjavaju Srbi na Bistričkom mostu, gađa u leđa Dragiša Galjak ili prebijaju srpska deca Dara i Kristijan iz Žitkovca, kraj Zvečana, samo zato što su Srbi, a brojni naši sunarodnici čame nevini u kazamatima", naveo je Petković u pisanoj izjavi. (kraj) vem/dal/mk

Share: