Pratićemo poteze vlasti

21:01 20. 02. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Budući potezi koalicije Srbija protiv nasilja zavise od poteza vlasti, a opozicija će u skladu sa tim i pripremiti određene aktivnosti, izjavio je danas poslanik i potpredsednik Srbija centra - SRCE prof. dr Slobodan Cvejić.

Cvejić je izjavio da opozicija očekuje da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "kupljeno vreme koristi da stvari ispregovara kroz neformalne kanale i reši u svoju korist“, saopštila je stranka Srbija centar.

Prema rečima Cvejića, glavni razlog nekonstituisanja Skupštine grada Beograda je pritisak javnosti i podignuta pozornost međunarodne zajednice.

"Nakon priče o tome da Srpska napredna stranka (SNS) trguje sa dva odbornika, odnosno sada se pominju četiri, jasno je da je u pitanju direktna trgovina, što je katastrofalno za jednu državu. Zato oni misle da ako budu ubedili celu listu 'MI – glas iz naroda' da priđe SNS-u, to će im dati legitimitet u Beogradu. Ali to neće promeniti činjenicu da su izbori pokradeni. Izbori treba da se ponište kada se ukrade i jedan glas i to je standard pravne države“, naglasio je Cvejić. (kraj) vem/bdr

Share: