Prijateljska saradnja sa OEBS

18:46 31. 05. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji Janom Bratuom o saradnji u oblastima koje su od suštinskog značaja za dalji napredak naše zemlje, posebno na polju evrointegracija, i istakao da se dosadašnja saradnja Srbije i Misije OEBS odvijala na prijateljski i partnerski način, uz međusobno poverenje.

Vučević je naglasio da ceni podršku Misije u sveobuhvatnom reformskom procesu u Srbiji, uključujući ekspertizu u programskim oblastima, poput demokratizacije i medija, jačanja ljudskih i manjinskih prava i promociji tolerancije i nediskriminacije, saopšteno je iz Vlade.

Premijer Srbije je rekao da se politika Vlade zasniva na toleranciji i poštovanju prava nacionalnih manjina i dodao da je naša zemlja uspešan primer za rešavanje pitanja nacionalnih manjina, o čemu svedoči kontinuiran rad na unapređivanju zakona i drugih akata u vezi sa adekvatnom primenom jezika i pisma nacionalnih manjina i reprezenatativnost manjina u političkim i demokratskim procesima. (kraj) is/mk

Share: