Videti realne posledice mržnje

17:49 14. 07. 2024. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić uputila je danas, nakon atentata na predsedničkog kandidata SAD Donalda Trampa, poziv i molbu „eliti u Srbiji i njihovim nezavisnim medijima“, koji su, kako tvrdi, sve samo ne nezavisni, da vide "kakve mogu biti realne posledice mržnje koju svakodnevno promovišu i laži koje spinuju".

Moj poziv, nakon pokušaja ubistva premijera Slovačke Roberta Fica i Trampa, koji su preživeli samo pukom srećom i spletom neverovatnih okolnosti, je da svi shvate šta se dešava i da i jedan i drugi pokušaj ubistva sledi iste matrice koju mi godinama gledamo u Srbiji i koja se pogoršava i postaje sve monstuoznija, objavila je Brnabić na svom nalogu na društvenoj mreži Iks.

Ona je ukazala da nikada okidač ne povuku inspiratori, nego uvek oni koji su mentalno labilniji, "ekstremisti", nesnađeni, nepronađeni, sa margina društva, a u svojim glavama "borci za pravdu", ali oni su ipak, kao i sam pištolj, snajper, ili nešto treće, samo oruđe u rukama svesne "elite" koja ih svakodnevno poziva da to urade, svakodnevno inspiriše, svakodnevno ih zagovara. (kraj) is/dal/bdr

Share: