Sa Šolcom protiv litijuma

16:08 16. 07. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Zeleno-levi front najavio je danas da će sa kolegama iz opozicije tražiti sastanak sa kancelarom Olafom Šolcom tokom njegove posete Srbiji kako bi mu preneli argumente protiv iskopavanja litijuma u Srbiji, ali i razgovarali sa njim o evropskim integracijama, nedostatku vladavine prava i situaciji nakon "izborne krađe koju je Vučić usavršio".

“Šolc bi iz prve ruke trebalo da čuje argumente zbog čega se ne slažemo sa idejom da se u Srbiji vrše ova visokorizična iskopavanja. Takođe, želimo i da ga upoznamo i sa činjenicom da se lokalna zajednica, organizacije civilnog društva, stručnjaci, političke partije opozicije i ogroman broj građana Srbije opravdano se protivi iskopavanju litijuma, a vlada vrši pritiske na ljude, hapsi aktiviste i krši sopstvene zakone", izjavio je Radomir Lazovi, saopštio je ZLF.

Lazović je dodao da je u državi "u kojoj institucije ne rade, izbori se kradu, ustavni sud radi na dugme, a zakoni ne važe jednako za sve, teško zamisliti da će iste te institucije štititi interese građana kada je u pitanju životna sredina”. (kraj) vem/mk

Share: