Sa Šolcom o svim temama

20:45 17. 07. 2024. FoNet | Ivica Strnčević

LONDON - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas u Londonu da će u petak sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Beogradu razgovarati o evropskom putu Srbije, situaciji u regionu, ekonomskim temama i o Kosovu.

"Imaćemo dug sastanak u četiri oka, a razgovaraćemo o evropskom putu Srbije, o situaciji na Kosovu i Metohiji, stanju u regionu, razvoju naše ekonomije, Agendi rasta, reformama i pridruživanju zajedničkom evropskom tržištu", rekao je Vučić novinarima u Londonu, gde učestvuje na Samitu Evropske političke zajednice.

Dodao je da se očekuje potpisivanje memoranduma o razumevanju oko mineralnih sirovina, vezanih za jedan opšti generalni okvir, koji će potpisati Ministarstvo energenike i Evropska unija.

"Za nas je važno što dolaze sve te institucije, koje će sa našom vlado potpisati zajedničku želju o sveukupnom vrednosnom lancu - od litijuma i litijumskih baterija do električnih automobila. To će biti ogroman skok za našu zemlju, mnogo više novca i bogatstva za naše građane", rekao je Vučić. (kraj) is/bdr

Share: