Samo u BiH protiv saradnje

13:50 20. 07. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija više od deset godina održava policijsku saradnju sa zemljama u regionu u vreme turističke sezone, zbog čega se postavlja pitanje kako i zašto to jedino smeta nekima u Bosni i Hercegovini (BiH).

"Povodom manipulacija i zlonamernih interpretacija u BiH, podsetiću da u okviru regionalne policijske saradnje već više od 10 godina postoji saradnja zemalja u regionu u vreme turističke sezone. Sa Hrvatskom ta saradnja postoji od 2010. godine, tako da se u ovom trenutku u Hrvatskoj, u Rijeci i Puli, nalaze dva naša policajca, iz kriminalističke policije", naveo je Dačić u pisanoj izjavi, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Saradnja sa Crnom Gorom postoji od 2012. godine i svake godine se produžava, što je učinjeno i sada u maju, pa je u Crnoj Gori trenutno šest policajaca iz Srbije - u Baru, Budvi i Herceg Novom po dva, jedan iz kriminalističke policije i jedan iz opšte nadležnosti, naveo je Dačić. (kraj) vem/mk

Share: