Srbija postaje nervozna

18:50 21. 07. 2024. FoNet | Velimir Ilić

PRIŠTINA - Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas, reagujući na eksploziju koji se ranije desila na jezeru Gazivode, da su "Srbija i njoj naklonjeni krugovi postali agresivni zbog gubitka uticaja" u tom delu Kosova, javlja portal Kosovo onlajn.

Kurti je na Fejsbuku naveo da je, prema saznanjima Kosovske policije, danas oko 14:30 na magistralnom putu ka jezeru Gazovode, jedna ili više nepoznatih osoba bacila ručnu bombu, pri čemu su oštećena dva parkirana automobila - jedan sa lokalnim, a drugi sa američkim tablicama, nakon čega je policija izašla na teren.

"Srbija i pojedini njoj naklonjeni krugovi nisu hvalili normalnost stvorenu u tom delu naše zemlje. Gubeći uticaj u ovoj oblasti, nervoza postaje agresivna. Čak su i razne kriminalne grupe, manje-više povezane sa tim, izgubile priliku za ogromne koristi koju su imale više od dve decenije od oslobođenja Kosova. To je za njih bolno i teško je prihvatiti. Ali nema drugog načina. Vladavina prava i javni red, bezbednost i mir su osnovne vrednosti i zajednički interesi društva i građana zajedno sa državom Kosovo", citira Kosovo onljan Kurtija (kraj) vip/bdr.

Share: