Zakon za dostojnu brigu o deci

20:18 19. 08. 2024. FoNet | Velimir Ilić

BEOGRAD - Predsednik Stranke slobode i pravde (SPP) Dragan Đilas danas je, povodom odluke roditelje dece sa smetnjama u razvoju da peške krenu iz Bačke Palanke u Beograd zbog neispunjenog obećanja predsednika Srbije, ponovo je pozvao poslanike u državnom parlamentu da usvoje Zakon roditelj-negovatelj koji bi omogućio da se dostojno brinu o svoj deci.

Đilas je u razgovoru za TV Nova S apelovao da svi poslanike u Skupštini Srbije "prihvate predlog Stranke slobode i pravde" i da "svi zajedno usvojimo Zakon roditelj-negovatelj koji bi tim roditeljima omogućio da imaju platu, bar na nivou minimalne u Srbiji, da imaju mogućnost da jedan dan ostvare penziju i da mogu da se više bave svojom decom".

On je podsetio na objekat koji je izgrađen u vreme kada je bio gradonačelnik i u koji su se, nada se, uselili korisnici, koji je bio za tu decu da dolaze, da se navikavaju na taj prostor, na ljude koji sa njima rade i da jednog dana, kada roditelja ne bude, nastave tu da žive, navodi se u saopštenju SSP. (kraj) vip/mk

Share: