Istinom na svaku laž o Srbiji

09:24 22. 08. 2024. FoNet | Davor Pašalić

BEOGRAD - Srbija će do kraja gorine oformiti posebne timove za strane medije, koji će biti zaduženi da prate napise o našoj zemlji i pravovremeno reaguju u slučaju objavljivanja lažnih vesti, izjavio je direktor Vladine Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon.

On je za Večernje novosti rekao da će na tom projektu biti angažovani medijski stručnjaci sa engleskog, francuskog, nemačkog i italijanskog govornog područja, a trenutno se radi na selekciji kadrova koji će biti uključeni u timove.

U svakom timu će biti po nekoliko novinara koji će biti ili rodom iz tih zemalja ili Srbi iz dijaspore koji su tamo rođeni, a razumeju jezik i mentalitet te zemlje. Za neke zemlje ćemo imati više ljudi, pogotovo za englesko i francusko govorno područje. Njihov zadatak će biti da prate sve što se objavljuje na tim jezicima, ne samo u toj zemlji, već svuda gde se on koristi u medijima, a da u slučaju lažnih vesti reaguju demantijima ili objavljivanjem autorskih tekstova, objasnio je Gujon. (kraj) vbr/dal/dj

Share: