Tužan poziv na dijalog

16:48 26. 08. 2024. FoNet | Katarina Tomović

BEOGRAD - Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović danas je, komentarišući izjavu ministarke za evropske integracije Tanje Miščević da je potreban dijalog u Srbiji oko projekta Jadar i iskopavanja litijuma, rekao je da je tužno što vlast lažno poziva na dijalog, a da je svaki dijalog i instituciju u Srbiji uništila i pokrala izbore.

"Zanimljivo je što u intervjuu za Politiko niste rekli da Vaša vlast i Vaš 'šef' od Srbije godinama prave periferiju, koloniju i mesto svakog otpada i režimske pljačke. Niste im rekli da vodite nepostojeći resor za evropske integracije, jer ih je Vaša vlast zaustavila u nadi da Srbija nikad ne uđe u EU, plaćajući ostanak na vlasti litijumom i prodajom zemlje na Istok i Zapad", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Kako je protumačio, možda je Miščević mislila na unutrašnji dijalog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, "dijalog radikalskog konvertita, kome je pogled na Srbiju sa kule od stiropora sve manji, jer su se građani podigli protiv iskopavanja litijuma i neće ga dopustiti". (kraj) vbr/kt/mk

Share: