Nastavak energetske saradnje

14:01 05. 09. 2024. FoNet | Anđelija Stojković

BEOGRAD - Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa potpredsednikom Vlade Severne Makedonije Ivanom Stoilkovićem i ministrom saobraćaja i veza Aleksandrom Nikoloskim i istakla da očekuje nastavak dobre saradnje u sektoru energetike i rudarstva i sa novom vladom te zemlje.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Đedović Handanović je rekla da očekuje i nastavak dobre saradnje pri realizaciji zajedničkih projekata, među kojima je i izgradnja gasne interkonekcije Srbija-Severna Makedonija, kojom Srbija nastavlja sa diversifikacijom izvora i ruta snabdevanja prirodnim gasom.

Ona je rekla da se izgradnjom gasne interkonekcije Srbija-Severna Makedonija obezbeđuje diversifikacija pravaca i izvora snabdevanja, unapređenje sigurnosti snabdevanja Srbije, Severne Makedonije i čitavog regiona, omogućava dalji razvoj distributivne mreže južne Srbije i integrisanje postojećih i budućih skladišnih kapaciteta prirodnog gasa u jedinstven energetski sistem. (kraj) vbr/and/bdr

 

Share: