Vlada gromoglasno ćuti

12:32 10. 09. 2024. FoNet | Desk

BEOGRAD - Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da je "zaprepašćen licemerjem Vlade Srbije koja mirno posmatra dok Kurtijevi specijalci hapse administrativne radnike srpskih opština na severu Kosova" i ocenio da je u toku "tiha 'Oluja' kojoj Vlada Srbije pomaže gromoglasnom tišinom u medijima koje kontroliše i mrtvačkim nereagovanjem".

Predsednik POKS i poslanik Vojislav Mihailović rekao je da su "Kosovo i Metohija Srbija - i za Ujedinjene nacije i za pet članica Evropske unije i za dve trećine čovečanstva", ističući da "ništa i nikad neće oprati sramotu sa lica članova Vlade" koja dopušta da njene opštinske službenike hapse pod optužbom da, kako je ocenio, ruše "ustavni poredak samoproglašene separatističke tvorevine radom u tzv. paralelnim institucijama".

"Umesto što peče palačinke i tezgari za Rio Tinto, predsednik Srbije i svi članovi Vlade Srbije imaju sada i odmah pred Skupštinom Srbije objasniti kako misle da ispune svoju osnovnu ustavnu i zakonsku obavezu da zaštite sve građane Srbije", naglasio je Mihailović. (kraj) vip/st/dj

Share: