Šapić promoviše privatnu firmu

11:45 12. 09. 2024. FoNet | Milena Vlajić

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je za danas predstavljanje novih autobusa koje je kupio privatni prevoznik "Strela", a predstaviće ih u pogonu Gradskog saobraćajnog preduzeća "što je prvi put u poslednjih 27 godina da neki gradonačelnik promoviše kupovinu vozila privatne firme, a ne gradskog prevoznika", ocenili su danas sindikati.

Sindikati "Centar, "Pravda", "Sloga" i Sindikat zaposlenih u javnom prevozu Beograda u zajedničkom saopštenju ističu kako j to "još jedan pokazatelj da jedino Gradsko saobraćajno Preduzeće (GSP) Beograd ima neophodnu infrastrukturu, koju je upravo Beograd prethodnih decenija gradio sredstvima Beograđana, a to podrazumeva da su depoi potpuno opremljeni za obavljanje delatnosti prevoza putnika".

"Pored novih vozila, potrebno je imati infrastrukturu za održavanje, kao što su hale za dnevnu negu i servisiranje vozila, kanale za popravke, asfaltirane parking površine, perionice za vozila i druge prateće sadržaja”, navode u saopštenju sindikati, ističući da ih prevoznik “Strela” i da to ujedno i razlog zbog kojeg gradonačelnik nije odabrao njihove garaže kao pogodno mesto za obraćanje javnosti, već pogon GSP. (kraj) vip/mv

Share: