Lekcija kako se voli otadžbina

22:32 24. 09. 2024. FoNet | Leposava Čolić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija pokoljenjima koja dolaze ostavio dragocenu lekciju o tome kako se voli otadžbina i brane srpski državni i nacionalni interesi na Kosovu i Metohiji, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Važno je da za istoriju bude zabeleženo da je šef naše države u Ujedinjenim nacijama jasno i otvoreno govorio o politici dvostrukih aršina, bahatosti i licemerju dela međunarodne zajednice, jer danas se isti oni koji su protivpravno pre dve i po decenije napali Srbiju i od tada sponzorisali separatiste na Kosovu i Metohiji pozivaju na međunarodno pravo, Povelju UN i princip nepovredivosti granica suverenih država, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

On je istakao da je Vučić celom svetu objasnio zašto međunarodno pravo mora da se poštuje bezrezervno i bez izuzetaka, jer ako se čine izuzeci, kao što je to učinjeno povodom južne srpske pokrajine, principi prestaju da važe i nastupa haos, čemu smo, nažalost, svi svedoci. (kraj) is/lč/bdr

Share: