Prijateljstvo s Meksikom

09:04 02. 10. 2024. FoNet | Sofija Vukajlović

MEKSIKO SITI - Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je počastvovan učešćem na inauguraciji nove meksičke predsednice Klaudije Šejnbaum Pardo, istakavši da je to bila prilika da se vidi koliko je veliko i značajno dugogodišnje prijateljstvo Meksika i Srbije, saopšteno je iz Dačićevog kabineta.

"To je bila prilika i da se razmene mišljenja. Preneo sam pozdrave predsednika Vučića novoj predsednici Meksika. Meksiko je ogromna zemlja, lider Latinske Amerike, i za nas bi bio od velikog značaja dalji razvoj naših bilateralnih odnos", rekao je Dačić, koji je inuguraciji prisustvovao kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandara Vučića.

Ceremoniji su prisutvovali i supruga američkog predsednika Džoa Bajdena, predsednici latinoameričkih država Brazila, Gvatemale, Kube, Paragvaja, Čila, ali i visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj, te potpredsednici Kine, Zimbabvea, Ekvatorijalne Gvineje i mnogi drugi, navodi se u saopštenju. (kraj) vip/sv/dj

Share: