Bez EU sa Vučićem na vlasti

08:39 17. 10. 2024. FoNet | Davor Lukač

VARŠAVA - Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je da nije moguć ulazak celog regiona i Srbije u EU sa ljudima poput Aleksandra Vučića na vlasti, koji ne žele da građani žive dobro i sigurno i da zemlja i resursi budu naši, a ne kuponi za njegove fotografije sa svetskim zvaničnicima, saopštila je danas ta partija.

Stefanović je u Varšavi, na sastancima sa predsednikom senatskog Komiteta za spoljne poslove Gžegožom Sketinom, predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova i sa međunarodnom sekretarkom Socijaldemokratske partije Poljske koja je deo vladajuće koalicije, ocenio da samo slobodna i demokratska Srbija može zaštititi svoje građane od naprednjačke korupcije i rasprodaje države.

Prema njegovim rečima, uloga Poljske i njenog predsedavanja EU, kao i predstojeća poseta premijera Donalda Tuska Beogradu od ogromnog su značaja u procesu zaustavljanja poteza Srpske napredne stranke, koja prodajom Srbije dobije zauzvrat prazna obećanja o Srbiji u Evropi. (kraj) vbr/dal/dj

Share: