Jačanje saradnje s Vanuatuom

12:56 22. 10. 2024. FoNet | Vesna Milosavljević

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izrazio je danas očekivanje da će jedan od rezultata njegovog susreta sa kolegom iz Vanuatua Mataijem Seremajom Navaluom biti produbljeno razumevanje za poziciju Srbije, kao i bolje razumevanje izazova i otvorenih pitanja sa kojima se suočavaju ljudi u Vanuatuu i u čitavom pacifičkom pojasu.

Đurić je ocenio posetu zamenika predsednika Vlade i ministra inostranih poslova, međunarodne saradnje i spoljne trgovine Vanuatua kao istorijsku, jer je reč o prvoj poseti na visokom političkom nivou zvaničnika te pacifičke države.

"Sa Republikom Vanuatu smo uspostavili diplomatske odnose pre samo šest godina, a delimo političke, ljudske i svake druge vrednosti, posebno s obzirom na činjenicu da imamo jedan izbalansirani pogled na međunarodne odnose, da i naša i zemlja naših dragih prijatelja želi da se samostalno i ubrzano ekonomski razvija sa fokusom na ekonomsku i političku stabilnost“, istakao je Đurić, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. (kraj) vem/dj

Share: