Ugrožen integritet procesa

15:19 03. 12. 2023. FoNet | Vera Barišić

BEOGRAD - Član Republičke izborne komisije, advokat Rodoljub Šabić ocenio je da su prvu fazu izbora za poslanike u Narodnoj skupštini i odbornike u skupštinama 65 gradova i opština obeležile pojave koje ugrožavaju integritet izbornog procesa i da bi svi nadležni organi morali imati daleko odgovorniji odnos prema tim pojavama i na njih energično reagovati.

Šabić je u pisanoj izjavi naveo da se građani svakodnevno suočavaju sa dešavanjima koja ukazuju na kršenje pravila o medijskom predstavljanju učesnika u izbornoj kampanji, ili na zloupotrebu državnih i javnih funkcija i resursa u svrhu stranačke prezentacije, a da reakcije REM ili Agencije za sprečavanje korupcije po pravilu izostaju ili su eventualno samo sporadične.

"Poseban razlog za zabrinutost su događaji koji izazivaju sumnju u masovno izvršenje krivičnih dela davanja mita u vezi sa izborima, povrede tajnosti glasanja, neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka građana i falsifikovanja službene isprave", ocenio je Šabić. (kraj) vbr/bdr

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: