Podrška Makedonske stranke

14:57 09. 12. 2023. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - Makedonska stranka Srbije, politička organizacija koja zastupa interese makedonske nacionalne zajednice u Srbiji, pozvala je pripadnike makedonske nacionalne manjine da iskoriste biračko pravo i svojim glasom podrže proevropsku koaliciju "Srbija protiv nasilja", saopštila je danas Stranka slobode i pravde (SSP).

Srbiji je neophodna evropska perspektiva, koja bi sprečila dalje propadanje društva u kome živimo, a da bismo izbegli i sprečili nasilje moramo da promenimo vrednosnu politiku naše zemlje, poručila je Makedonska stranka Srbije.

Ta stranka, u saopštenju koje prenosi SSP, smatra da političke elite moraju biti odgovornije, politički i ustavni sistem prilagođeni interesima građana, a ne interesima političkih stranaka, a prosvetna, kulturna i medijska politika usmerena ka podsticanju inkluzivnog društva u kome svi građani, bez obzira na svoj nacionalni, verski, etnički, politički ili bilo koji drugi identitet, ostvaruju suštinsku ravnopravnosti i mogu dostojanstveno i kvalitetno da žive. (kraj) vip/ivt/mk

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: