Ćutanje Javnog servisa

13:45 13. 12. 2023. FoNet | Davor Lukač

BEOGRAD - Pokretači inicijative ProGlas danas su glavnom i odgovornom uredniku informativnog programa Radio-televizije Srbije (RTS) Nenadu Stefanoviću uputili otvoreno pismo, zbog, kako je navedeno, višenedeljnog ćutanja Javnog medijskog servisa i ignorisanja svih njihovih aktivnosti.

"Stotine i hiljade građana okupljalo se u proteklih mesec dana u 18 gradova širom Srbije na tribinama na kojima je govorilo 14 nestranačkih ličnosti inicijatora ProGlasa, kao i javnih ličnosti različitih zanimanja. Pozivali su građane da u što većem broju izađu na izbore i glasaju za koga žele, što je interes celog društva i osnovni demokratski postulat. Ovo za Javni servis, vlasništvo svih građana Srbije koji nacionalnu televiziju i finansiraju, nije bila vest", ističe se u pismu.

Kako je precizirano, izuzev kratkog izveštaja sa inicijalne konferencije za medije, koji je 7. novembra prikazan u emisiji "Šta radite, bre?", RTS od tada ProGlasu nije posvetila nijedan sekund u svojim emisijama, kao da inicijativu nije potpisalo više od 180.000 građana. (kraj) mjj/dal/dj

Ceo tekst dostupan je korisnicma FoNetovog servisa vesti.

Share: