Nalog za brisanje snimaka

23:06 02. 10. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Podgorica - Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama konstatovala da je Glavni grad video nadzor u parkovima i na igralištima postavljao bez njene saglasnosti i da su time podaci o građanima prikupljani na nezakonit način i naložila da bez odlaganja izbriše snimke.

Krajem jula ove godine Glavni grad je instalirao sisteme video nadzora na deset lokacija u gradu, najavljujući to kao pilot projekat koji ima za cilj da unapredi zaštitu imovine i bezbednost građana Podgorice.

Nakon prijave građana da sumnjaju da je video nadzor postavljen suprotno zakonu, MANS je o tome obavestio Agenciju za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristupu informacijama, koja je u Službi za zajedničke poslove Glavnog grada obavila inspekcijski nadzor.

Sumnje građana pokazale su se opravdanim. To potvrđuje nalaz Agencije koja je konstatovala da je Glavni grad video nadzor u parkovima i na igralištima postavljao bez njene saglasnosti, čime su podaci o građanima prikupljani na nezakonit način! (kraj) js/dpv

Share: