Zatvoreni barovi, restorani rade

09:42 09. 10. 2020. FoNet

Brisel - Prestonica Belgije sprovela je prvi korak ka zaključavanju naredbom o zatvaranju kafića do 8. novembra i zabranom konzumiranja alkohola na javnim mestima, a po isteku ove restrikcije vlasti će odlučiti o narednim epidemiološkim merama u borbi protiv korona virusa, nakon što je u celoj zemlji protekle sedmice zabeležen rekordan porast novozaraženih od 2 500 slučajeva na dnevnom nivou.

Od zabrane su izuzeti restorani koji poslužuju obroke na stolovima, što je u ugostiteljskoj branši dovelo do nezadovoljstva, posebno zbog gubitaka koje su pretrpeli tokom prolećnog zaključavanja usled pandemije.

Postavlja se pitanje, analiziraju mediji i ugostitelji, kada je bar - bar, a kada je restoran. Osim toga, da li pravljenje ovakve razlike "zaista pomaže u suzbijanju pandemije".

"Odluka koju su donele vlasti sasvim je neefikasna jer će podstaći ljude da se u većoj koncentraciji nalaze u restoranima i na privatnim zabavama", izjavio je Hubert Blanket, vlasnik četiri bara u Briselu, dodajući da su vlasnici barova "žigosani kao loši momci", prenosi argus-press.com. (kraj) dpv

Share: