Kohabitacija u Banjaluci

20:22 16. 11. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

SARAJEVO - Najviše glasova za gradonačelnika Banjaluke dobio je kandidat Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske stranke (SDS) Draško Stanivuković, a većinu u Gradskom parlamentu, prema svemu sudeći, imaće Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i još četiri partije.

Koalicioni sporazum - dan nakon izbora u najvećem gradu Republike Srpske - potpisali su SNSD, Ujedinjena Srpska, Demos, Gradski odbor DNS-a i Socijalistička partija, ali ne i Socijalistička partija Srpske, prenela je RTRS.

"Politički odnosi u banjalučkoj većini biće ogledalo odnosa na republičkom nivou", izjavio je predsednik SNSD-a Milorad Dodik.

"Kadar iz SPS-a biće smenjen s funkcija ako ne potpišu koalicioni ugovor u roku od 24 časa, a o svemu će odlučiti naša koalicija. Čuo sam se jutros s predsednikom SPS-a Goranom Selakom i pitao ga da li je spreman da potpiše, rekao je da jeste, i na kraju je javio da ne želi da potpiše", navodi Dodik.

Zbog neslaganja s tom strankom, Izvršni komitet SNSD-a u Banjaluci odlučio je da raskine koalicionu saradnju na svim nivoima sa Socijalističkom partijom Srpske. (kraj) is/nm

Share: