Apostolska vlada

20:48 02. 12. 2020. FoNet | Jadranka Stanimirović

Podgorica - Generalni direktor Direktorata za unapređenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Crne Gore Leon Đokaj podneo je ostavku i izjavio da sastav nove vlade, poruke koje se čuju nakon izbora i odnos prema manjinama ugrožavaju multietnički sklad u državi, prenosi Mina.

"Ovakvim se postupcima dovodi u pitanje građanski, odnosno multietnički, multireligijski i multikulturalni koncept Crne Gore”, istakao je Đokaj.

O tome koliko se poštuju i afirmišu ustavna načela o srazmernoj zastupljenosti manjina i šta o njima misli buduća vlast, najbolje govori činjenica da među ekspertima nema pripadnika manjinskih naroda, rekao je on.

"Stoga, mislim da apostolskoj Vladi ne treba da 'smetaju' pripadnici manjina ni 'po dubini' i ja ne želim da budem funkcioner takve vlade", poručio je Đokaj.

On je istakao da ne pristaje na ulogu "poštenog Albanca koju je u prošlom veku Rahman Morina imao u Miloševićevom režimu". (kraj) is/js/dpv

Share: