Ne sme biti nasilja

22:43 13. 01. 2021. FoNet | Velimir Ilić

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp pozvao je danas svoje pristalice i sve Amerikance da se uzdrže od nasilja i ne pokreću nove nasilne proteste, javlja Rojters, dok CNN najavljuje da bi više od 20.000 pripadnika Nacionalne garde moglo bi biti angažovano u Vašingtonu kako bi obezedilo inauguraciju izabranog predsednika Džozefa Bajdena 20. januara.

Pozivajući se na neimenovane izvore CNN navodi kako zvaničnici razmatraju i podizanje bezbednosti do nivoa pretnje terorizmom.

Najava šefa policije u Vašingtonu Roberta Contea o angažovanju 20.000 pripadnika Nacionalne garde stigla je nakon što je američka tajna služba zvanično preuzela odgovornost za obezbeđivanje Bajdenove inauguracije, uz istovremena upzorenja na moguće nove pretnje širom zemlje nakon prošlonedeljnog nasilja na američkom Kapitolu.

"U svetlu izveštaja o novim protestima, zahtevam da NE sme biti nasilja, NE sme biti kršenja zakona, NE sme biti vandalizma bilo koje vrste", pozvao je Trump u saopštenju i naglasio da to nije ono za šta se on zalaže.

"To nije ono za što se zalaže Amerika. Pozivam sve Amerikance da pomognu u smanjivanju napetosti i smirivanju strasti. Hvala", poručio je Tramp. (kraj) vip/dpv

Share: