Zapošljavanje kompetentnih

17:52 14. 01. 2021. FoNet | Jasmina Džabić

PODGORICA - Zapošljavanje u javnoj upravi biće spovedeno u skladu sa načelom kompetentnosti kandidata, poručio je danas crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i istakao da pripadnost bilo kojoj organizaciji, naciji ili veri neće biti kriterijum za rad u državnim organima.

Krivokapić je rekao da je Vlada, u skladu sa zakonom, nadležna za proces imenovanja i postavljenja visoko-rukovodnog kadra u organima državne uprave, kao i u većini drugih institucija javnog sektora, prenosi RTCG.

"S tim u vezi, ističem da će svako imenovanje i postavljenje u institucijama javnog sektora, za koja je nadležna Vlada, biti sprovedeno u skladu sa načelom kompetentnosti kandidata. To je programski definisan cilj ove Vlade od kojeg nećemo odstupiti", poručio je Krivokapić.

To, kako je objasnio, znači da će Vlada osigurati da se na ključnim pozicijama, u javnom sektoru, bira kvalitetan kadar, uz poštovanje svih zakonskih rešenja.

"Pripadnost bilo kojoj organizaciji, naciji ili veri ne sme i neće biti jedan od kriterijuma za rad u državnim organima", ističe se u saopštenju Krivokapića. (kraj) lj/dpv

Share: