Dostavljena obrazloženja

14:08 23. 01. 2021. FoNet | Ivana Šanjević

PRIŠTINA - Centralna izborna komisija (CIK) dostavila je svim strankama obrazloženje zašto kandidature za izbore 14. februara nisu potvrđene, a roku od 72 časa čeka se odluka Kancelarije za registraciju političkih partija, saopštio je portparol CIK Valjmir Eljezi.

Eljezi je naglasio da Kancelarija za registraciju političkih partija ima 72 sata da odluči o žalbama koje su podnele političke stranke i da će CIK sačekati odluku ove institucije, prenosi Kosovo onlajn pisanje Kosova pres.

Komisija je poslala relevantne odluke onim političkim subjektima kojima je verifikovana lista kandidata za poslanike, ali i subjektima čije liste CIK nije potvrdila. Razlozi za odbijanje verifikacije dati su u obrazloženju odluke, rekao je on.

Jedan od tih razloga je da je Kancelarija za registraciju političkih partija i sertifikaciju preporučila nešto što je u potpunoj suprotnosti sa članom 29 Zakona o opštim izborima, da lica koja su osuđena od suda pravosnažnom presudom u poslednje tri godine ne mogu biti kandidati za poslanike, objasnio je Eljezi. (kraj) vbr/ivt/dpv

Share: