Balkan ima perspektivu

18:42 11. 02. 2021. FoNet

PODGORICA - Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i kancelarka Savezne Republike Nemačke Angela Merkel razgovarali su danas putem video linka i izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka političkog dijaloga između dve zemlje, saopštila je Vlada Crne Gore.

"Uvek kada se nađete u situaciji da razgovarate sa velikim državnicima dobijete inspiraciju, dobre preporuke i savete. To se desilo i danas, kroz razmenu mnogobrojnih informacija", izjavio je Krivokapić nakon razgovora s nemačkom kancelarkom.

Te informacije se odnose na bilateralne političke i ekonomske odnose, pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji, reforme koje sprovode vlasti u Podgorici i pandemiju korona virusa.

Mi smo dobili maksimalnu podršku, rekao je Krivokapić i dodao da će ona biti "vrlo brzo realizovana" kroz brojne ekspertize i savete.

Zahvaljujući toj podršci Crna Gora će biti "uređenija i pravno sigurnija".

Krivokapić je zahvalio kancelarki Merkel i celom nemačkom narodu na tome što zapadni Balkan nije zaboravljen i što ima perspektivu, a najvažnija perspektiva je ulazak u Evropsku uniju. (kraj) dep

Share: