Ostavka zbog intervjua

17:58 22. 05. 2021. FoNet | Velimir Ilić

LONDON - Nekadašnji šef Bi-Bi-Sija (BBC) Toni Hol, koji je bio na čelu radakcije te mreže u vreme snimanja i emitovanja kontroverznog intervjua s princezom Dajanom 1995. godine, podneo je danas ostavku na funkciju direktora Nacionalne galerije u Londonu nakon što je objavljen izveštaj kojim je kritikovana interna istraga o tom intervjuu, javlja AFP.

"Podneo sam danas ostavku na mesto direktora Nacionalne galerije", naveo je Tono Hol, izvinjavajući se zbog "događaja od pre 25 godina".

Prema izveštraju objavljenom u četvrtak, nepunih 25 godina nakon intervjua u kojem je prineza Dajana govorila o svom problematičnom braku, navedene su osude metoda kojima se poslužio novinar Martin Bašir (58), koristeći lažne dokumente kako bi suprugu princa Čarlsa pridobio da prihvati snimanje intervjua. 

U tom intervjuu Dajana je rekla da ih je "u njenom braku troje", što je aluzija na vezu koji je princ Čarls održavao sa Kamilom Paker Bouls, ali je priznala da je i sama imala vanbračnu aferu. (kraj) vip/dpv

Share: