Ustoličenje je nepodnošljiv rizik

23:08 02. 09. 2021. FoNet

PODGORICA - Demokratska partija socijalista (DPS) ocenila je danas da je ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru u nedelju, 5. septembra, "događaj nepodnošljivo visokog rizika" i da će tog dana biti na Cetinju uz građane i braniti "sve one viševekovne tekovine i teškom mukom stečeno pravo na svoju državu i slobodu".

U saopštenju sa sednice Predsedništva DPS-a ističe se da je Crna Gora duže vreme, a intenzivno "u poslednjih nekoliko godina", na udaru "najogavnije političko-medijske kampanje koja se vodi iz Srbije", prenose Vijesti.

Kako se navodi, autori te kampanje imaju samo jedan naum, "a to je da našu državu i građane potčine sebi i svojim megalomanskim retrogradnim ideološkim ciljevima koje personifikuje krilatica 'srpski svet'". 

"Godinama u kontinuitetu izgovarane reči mržnje i šovinističkih provokacija – da 'Crnogorke i Crnogorci ne postoje', 'da su izmišljena nacija', 'šaka jada' – čiji su promoteri bili i čelnici Srpske crkve, kao i postupci sa namerom da se ponize pripadnici crnogorske nacije, a njihova država omalovaži, izazvali su prirodnu reakciju slobodnog crnogorskog naroda", poručilo je Predsedništvo DPS. (kraj) dar/dep/dpv

Share: