Đukanović negira umešanost

20:52 17. 11. 2021. FoNet | Velimir Ilić

PODGORICA - Predsednik Crne Gore Milo Đukanović negirao je da je imao kontakt s osobama koje se pominju u predmetu italijanskog istražnog sudije Alfreda Montalta o mogućoj umešanosti pranja više od 20 miliona evra, javlja Radio Slobodna Evropa (RSE), dok RTCG navodi Đukanovićevu izjavu da će se "rado odazvati" pozivu Specijalnog državnog tužilaštva.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva za Radio Slobodna Evropa je potvrđeno da je formiran predmet povodom navoda portala RTCG od 13. novembra, da sudija Suda u Palermu Alfred Montalta vodi preliminarnu istragu o mogućoj umešanosti bivšeg albanskog naftnog tajkuna Rezarta Tačija u pranje više od 20 miliona evra, koji je prema istražnim dokumentima navodno pomenuo i Mila Đukanovića.

“Radujem se efikasnom postupanju Tužilaštva. Kao i uvek do sada odazvaću se svakom pozivu državnog organa. Manje više na ovu temu je sve rečeno. Reč je o iskontruisanoj aferi. Ne znam o kojim se rečima radi, niti sam s tim licima imao bilo kakav kontakt”, rekao je Đukanović. (kraj) vip/nm

Share: