Kvaka 23

Najava novog izdanja serijala Kvaka 23

Proširenje prioritet Slovenije

11. 09. 2021. 13:54 | FoNet | Zoran Sekulić

BEOGRAD - Zašto je Slovenija među prioritete predsedavanja EU uvrstila i nastavak procesa proširenja, ako je Unija umorna od proširenja, a Zapadni Balkan umoran od pridruživanja, i šta je realno očekivati od predstojećeg samita lidera EU i zemalja regiona, pitanja su za ambasadora Slovenije u Srbiji Damjana Barganta, gosta FoNetovog serijala Kvaka 23.

Među temama razgovora Zorana Sekulića sa ambasadorom Bergantom su i uzroci zastoja u evropskim integracijama Srbije i šanse za otvaranje novog pregovaračkog klastera do kraja godine.

U uvodnom prilogu Tamare Skrozza o ovim temama govore Srđan Majstorović, predsednik Upravnog odbora Centra za evropske politike i Zoran Vuletić, predsecdnika Građanskog demokratskog foruma.

Studijski intervju, zajedno sa tematskim prilogom, biće u multimedijalnom formatu u nedelju objavljen na portalu www.kvaka23.rs i na istoimenom YouTube kanalu.

Integralna verzija biće distribuirana i mreži lokalnih TV stanica u Srbiji, dok će petominutni izvodi iz intervjua i tematski prilog biti zasebno objavljeni na društvenim mrežama Facebook i Twitter, kao i u rubrici Kvaka 23 na portalu www.fonet.rs.

FoNet će pisane verzije intervjua i tematskog priloga, zajedno sa video, audio klipovima i fotografijama, objaviti u svojim redovnim agencijskim servisima vesti. (kraj) def

Share: