Svet

Srbija

Reels

Prava nacionalnih manjina

Srbija se smatra najviše multietničkom državom na čitavom balkanskom području i jednom od najviše multietničkih država u Evropi, sa 24 registrovana i aktivna nacionalna saveta nacionalnih manjina, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić u razgovoru s komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim.
Vidi sve
PRESSEK NEDELJE
PRESSEK NEDELJE
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 27. maja do 2. juna 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, montažer Mirjana Nikolić.
/
Sve udaljeniji od EU
Sve udaljeniji od EU
Srbija je samo deklarativno na evropskom putu, reforme sprovodi tek toliko da ne bude izbačena iz tog procesa u kojem joj Evropska unija (EU) služi kao "kasica prasica", dok na drugoj strani koketira sa Kinezima i potpisuje različite sporazume, izjavio je FoNetu potpredsednik Evropskog pokreta u Srbiji Vladimir Međak.
/
Prisustvo zmija ne čudi
Prisustvo zmija ne čudi
Građane centra Beograda ne treba da čudi prisustvo zmija, jer se centar “naslanja” na reke, pa im je prirodno stanište veoma blizu, rekao je FoNetu direktor Veterine Beograd, Budimir Grubić i poručio da ljudi ne treba da se plaše ili da ubijaju zmije.
/
PRESSEK nedelje
PRESSEK nedelje
Pregled najvažnijih događaja u Srbiji od 20. do 26. maja 2024. godine. Proizvodnja Novinska agencija FoNet. Novinarka Tamara Skrozza, ton Mirjana Nikolić.
/