Promo

Jacek Olczak izabran na funkciju

Nov direktor kompanije Filip Moris

06. 05. 2021. 14:25 | FoNet

BEOGRAD - Na godišnjoj Skupštini akcionara održanoj 5. maja 2021. godine za novog generalnog direktora kompanije Philip Morris International Inc. (PMI) (NYSE: PM) imenovan je Jacek Olczak, dosadašnji generalni direktor operacija (Chief Operating Officer) kompanije.

Olczak je takođe izabran za člana Borda kompanije, a dosadašnji generalni direktor, André Calantzopoulos, koji je na toj poziciji bio od 2013. godine, izabran je za predsednika Borda kompanije.

Jedan od glavnih pokretača prelaska na proizvode bez duvanskog dima kompanije PMI, čija prodaja je pokrenuta lansiranjem IQOS-a u Nagoji u Japanu 2014. godine.

Preuzimajući funkciju, Olczak se obavezao na ubrzani prelazak na proizvode bez duvanskog dima kompanije PMI, koji je započet 2016. godine.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo da predvodim PMI na putu ubrzane transformacije u kompaniju koja nudi proizvode bez duvanskog dima. PMI je lider u naučnim inovacijama i naša ambicija je da do 2025. godine više od polovine neto prihoda bude ostvareno od proizvoda bez duvanskog dima. Naša budućnost na duge staze se zasniva na asortimanu koji konstantno proširujemo”, izjavio je Olczak.

Kompanija je fokusirana na razvoj, naučno potvrđivanje i odgovornu prodaju proizvoda bez duvanskog dima koji su manje štetni od pušenja, u cilju što brže zamene cigareta boljim alternativama. (kraj) dep

Share: