Promo

PONOVO U BEOGRADU

Tango džez kvartet

28. 07. 2021. 08:45 | FoNet

BEOGRAD - Posle četiri godine, beogradska publika ponovo će imati priliku da uživa u čarobnom miksu džeza i tanga i nastupu vrhunskih umetnika iz Argentine - Tango Jazz kvarteta.

Na 27. međunarodnoj turneji, proslavljeni džez muzičari održaće koncert u Ustanovi Gvarnerius, u petak, 13. avgusta 2021. godine, s početkom u 19 časova.

Tango Jazz kvartet iz Argentine, kombinuje melodijske i ritmičke obrasce tanga sa harmonijom i improvizacijom džeza.  Muzika Tango Jazz kvarteta kreće se od tradicionalnog tanga do muzike Astora Pjacole.

Nakon izuzetnog uspeha u Argentini, od 2011. godine, sastav osvaja i evropsku muzičku scenu, nastupajući u Nemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Austriji i Češkoj.

Sa 26 uspešno organizovanih međunarodnih turneja u više od 30 zemalja, Tango Jazz Kvartet je nastupao na najprestižnijim mestima širom sveta: Letnji džez festival u San Hoseu, Kalifornija; Šangajski džez festival; Međunarodni džez festival Nišvil, Srbija; Tango i džez festival, Tomsk, Rusija; Hongkonški džez festival; Festival radosti džeza u Johanesburgu; Sunset-Sunside u Parizu; Porgi & Bess u Beču; Muzičko selo u Briselu; Snug Harbor u Nju Orleansu; BFlat u Berlinu, itd

U saradnji sa festivalom Nisville, ovaj sastav je pokrenuo projekat „Nisville Tango Big Band“, koji su formirali članovi TJQ-a i mladi srpski muzičari, a koje je obučavao i predvodio Gustavo Firmenih, vođa Tango Jazz kvarteta. Ostali članovi sastava su Martin Rao de Vita - bas, Horacio Akosta - klavir i Mauricio Paskuli - bubnjevi. (kraj) dep

Share: