Promo

Merkator dobio Enterprise sertifikat

Benefiti zaposlenima

23. 09. 2021. 11:42 | FoNet

BEOGRAD - Kompaniji Mercator-S Family Friendly dobila je Enterprise sertifikat i postala jedini trgovinski lanac u Srbiji koji je dobio to važno priznanje, saopštila je kompanija.

Family Friendly sertifikat je potvrda da je Mercator-S svojim zaposlenima ponudio benefite koji direktno utiču na kvalitet života, a među kojima su slobodan dan zaposlenima kada im dete polazi u školu, odnosno skraćenu celu radnu nedelju kada dete polazi u vrtić, dodatno plaćeno odsustvo zbog porodičnih obaveza, postepen povratak na posao nakon dužeg odsustva, paket besplatnih privatnih zdravstvenih usluga u cilju povećanja socijalne sigurnosti, kao i mnoge druge beneficije koje pomažu zaposlenima da usklade privatan i poslovni život, navodi se u saopštenju.

Direktor sertifikacione kuće TMS CEE Boško Gavović, istakao je da je Family Friendly sertifikat dokaz da kompanija Mercator-S sprovodi niz mera kojima na značajan način utiče na usklađivanje poslovnog i privatnog života, što je jedan od najvećih izazova današnjeg vremena.

„Family Friendly Enterprise sertifikat se dodeljuje kompanijama koje svojim zaposlenima omoguće da lakše usklade privatni život i obaveze na poslu, a Mercator-S je zaista puno uradio u tom segmentu. Family Friendly koncept implementirale su vodeće kompanije u oblastima telekomunikacija, medija, finansija, a evo sada imamo i prvi trgovinski lanac u Srbiji koji može da se pohvali time da je dokazano porodično prihvatljiv“, rekao je Gavović.

Mercator-S, u čijem sastavu posluju IDEA prodavnice, Roda marketi i Mercator hipermarketi, jedan je od najvećih poslodavaca u Srbiji. Ova kompanija je od početka godine zaposlila više od 1.600 novih ljudi, a u ovom trenutku ima otvorene konkurse za više od 300 radnih mesta širom cele Srbije.

„Mi smo ogromna kompanija sa više od 8.300 ljudi i jako se trudimo da se čuje glas svakoga od njih. Organizovali smo veliko istraživanje o zadovoljstvu u kojem je učestvovalo više od 90% naših zaposlenih. Nakon toga smo uradili analizu rezultata i definisali mere kojima smo poboljšali baš one segmente koje naše koleginice i kolege smatraju najvažnijim. Divno je što smo za taj trud prepoznati i kroz dobijanje ovog prestižnog sertifikata i nadamo se da ćemo ovakvim svojim pristupom motivisati i ostale poslodavce u Srbiji da dodatnu pažnju obrate na podršku zaposlenima u usklađivanju privatnih i poslovnih obaveza“, rekla je  direktorka područja ljudskih resursa u kompaniji Mercator-S Jelena Šribar. (kraj) dep

Share: