Promo

KONKURS ZA STUDENTE DO 3. DECEMBRA

Stipendije do 9.000 evra

01. 11. 2021. 16:53 | FoNet | Milica Rilak

BEOGRAD - Otvoren je novi ciklus stipendija za studente diplomskih ili postdiplomskih studija ekonomije ili prava iz Srbije i još pet zemalja regiona pod nazivom Best of South-East, ​koji realizuju Erste grupa i Štajermarkiše Šparkase banka (Steiermärkische Sparkasse) u saradnji sa Univerzitetom u Gracu, a prijava traje do 3. decembra.

Program je osmišljen za one koji žele da nadograde znanje stečeno na akreditovanim postdiplomskim, odnosno diplomskim studijama u navedenim oblastima, te da studije dopune praksom ili obukom u jednoj od najmodernijih bankarskih institucija u Štajerskoj, ističe se u saopštenju.

Ove godine svi zainteresovani studenti moći će da biraju između Trainee ili Internship programa u Štajermarkiše Šparkase, jednoj od najstarijih finansijskih institucija, a oba programa traju po godinu dana, od septembra 2022. do avgusta 2023. godine.

Studenti koji budu učestvovali u Trainee programu pohađaće izabrane kurseve na Univerzitetu u Gracu, dok će poslednji mesec programa, ili duže, provesti u jednoj od Štajermarkiše Šparkase banaka u jugoistočnoj Evropi.

Studenti koji učestvuju u Internship programu fokusiraće se na kurseve na Univerzitetu u Gracu koji su relevantni za završetak njihovih studija na matičnim univerzitetima.

Tokom dvomesečne letnje prakse nakon akademske godine učesnici će biti intenzivno uključeni u svakodnevno poslovanje Štajermarkiše Šparkase na jednoj od njenih lokacija u Štajerskoj ili u jugoistočnoj Evropi.

Odabrani studenti u okviru programa imaju pravo na stipendiju u visini do 9.000 evra, koja pokriva mesečni džeparac do 750 evra, školarinu i registraciju pri Univerzitetu u Gracu, kao i intenzivni kurs nemačkog jezika u univerzitetskom jezičkom centru Treffpunkt Sprachen.

Rok za prijavu na ovogodišnji ciklus stipendija je 3. decembar do 13 časova, a detaljnije informacije o neophodnim uslovima za prijavu i dokumentaciji nalaze se na veb-sajtu Erste banke. (kraj) vbr/mr/dpv

Share: