Srbija izbegla ispadanje

22:51 18. 11. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

BEOGRAD - U poslednjem kolu Lige nacija fudbalska reprezentacija Srbije savladala je večeras u Beogradu Rusiju sa 5:0 (4:0) i zahvaljujući pobedi Mađarske protiv Turske obezbedila je opstanak u B ligi.

Prvo mesto u grupi osvojila je Mađarska, koja će naredne godine igrati u A ligi. Rusija je druga, a Srbija treća sa istim brojem bodova kao Turska, ali sa boljim međusobnim rezultatom.

Drugu pobedu Srbiji u 11. međusobom duelu sa Rusijom doneli su Nemanja Radonjić u 10, Luka Jović u 25. i 45, Dušan Vlahović u 40. i Filip Mladenović u 63. minutu.

Bila je to utakmica koju svaki fudbaler poželi kada izađe na teren. Rusija je već u prvom minutu propustila stopostotnu šansu da povede, a loša sreća je njene fudbalere pratila do kraja susreta.

Za 90. minuta fudbaleri Rusije su šutirali 19 puta, od čega sedam u okvir gola, i nisu uspeli da savladaju Predraga Rajkovića. S druge strane, reprezentativci Srbije su šutirali 13 puta, a od sedam udaraca u okvir gola pet puta je lopta završila u mreži.

To govori da rezultat ne odražava realno stanje na terenu, ali bez obzira na to mora se reći da je reprezentacije Srbije večeras odigrala veoma dobro protiv kvalitetnog protivnika.

Ova pobeda rezultatski nije donela previše, ali bi možda mogla da pomogne da igrači u predstojeće kvalifikacije za prvenstvo sveta uđu sa malo više samopouzdanja.

Srbija: Rajković, Milenković, S. Mitrović (Pavlović, 90), Spajić, Radonjić (Vlahović, 30), Ristić, Gudelj (Zdjelar, 90) , Maksimović (Gaćinović, 46), Mladenović (Ranđelović, 90), Jović, A. Mitrović.

Rusija: Giljerme (Džanaev, 46), Karavaev, Divev (Evgenjev, 46), Džikija, Žirkov, Kuzjajev, Odžoev, Erokin, An. Mirančuk (Oblakov, 46), Zabolotnji, Al. Mirančuk (Mostov, 46). (kraj) is/dpv

To posebno važi za igru u napadu, koju je selektor Ljubiša Tumbaković forsirao od prvog minuta, pošto je u tim uvrstio dvojicu klasičnih napadača Aleksandra Mitrovića i Luku Jovića. (kraj) is/dpv

Share: