Zvezda - Gent 2:0

21:02 26. 11. 2020. FoNet | Ivica Strnčević

Gent - U utakmici četvrtog kola Evrokupa, fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na gostovanju u Belgiji ekipu Genta sa 2:0 (1:0) i dva kola pre kraja grupne faze takmičenja praktično obezbedili plasman među 32 najbolja tima.

Posle četvrtog kola lider u grupi L je Hofenhajm sa maksimalnih 12 bodova, Zvezda je druga sa devet, Liberec ima tri, a Gent je bez bodova.

S obzirom da je u Beogradu savladala Liberec sa 5:1, Zvezda bi i sa oba poraza do kraja, uz obe pobede češkog tima, zadržala drugo mesto, uz uslov da na gostovanju u Češkoj ne izgubi sa više od četiri gola razlike.

Ključnu pobedu prvaku Srbije obezbedili su golovima Njegoš Petrović u 1. i Nemanja Milunović u 58. minutu.

Crvena zvezda je odigrala veoma dobru utakmicu, iako je iz raznih razloga nastupila bez čak petorice standardnih prvotimaca. Uprkos tome, dugi put je savladala tim koji je na žrebu bio u prvom šeširu i smatralo se da je favorit za prvo mesto u grupi.

Crveno-beli su imali sreću da, zahvaljujući izvanrednom udarcu Njegoša sa oko 25 metara, povedu posle samo 53 sekunde. To im je omogućilo da igraju sa mogo više samopouzdanja i da čekaju grešku protivnika kako bi postigli drugi gol.

To se desilo u 58. minutu, kada su odbrambeni fudbaleri Genta loše reagovali posle kornera koji je izveo El Fardu Ben. Dozvolili su Milunoviću da ostane sam na ivici peterca i nije mu bilo teško da udvostruči prednost svog tima. (kraj) is/dpv

Share: