Levandovski fudbaler godine

01:22 18. 12. 2020. FoNet

Cirih - Na video ceremoniji u sedištu FIFA Robert Levandovski, napadač Bajern Minhena, proglašen je za najboljeg fudbalera 2020. godine, Jirgen Klop (Liverpul) za najboljeg trenera, a Manuel Nojer (Bajern Minhen) za najboljeg golmana sveta.

Levandovski je ostavio iza sebe Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, kao najefikasniji golgeter Bajerna u Ligi šampiona, Bundesligi i nemačkom kupu.

Najbolja žena fudbaler ove godine je Engleskinja Lusi Bronz, najbolji golman Francuskinja Sara Buadi (Lion) a najbolja žena trener je Sarina Vigman, selektor Holandije.

Brazilac Marivaldo Francisko Garsija je proglašen za navijača godine, jer nije propustio nijednu utakmicu svog omiljenog kluba mada, zbog finansija, zbog svake utakmice prepešači oko 60 kilometara.

Matija Agnese (17) dobio je nagradu za fer plej, jer je spasio život saigraču koji je nakon sudara ostao da bez svesti leži na terenu.

Nagrada za najlepši gol Ferenc Puškaš pripala je fudbaleru Totenhema, Sonu, za pogodak u meču protiv Barnlija. (kraj) dep

Share: