Zvezda izbegla poraz

20:51 18. 02. 2021. FoNet

BEOGRAD - U prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope Crvena zvezda i Milan igrali su večeras u Beogradu nerešeno 2:2 (0:1), pa će odluka o tome ko će proći među 16 najboljih biti doneta u revanšu, koji je na programu za sedam dana u Italiji.

Trofejni italijanski tim imao je prednost do 93. minuta, kada je Milan Pankov bio najviši u skoku posle kornera i uspeo je da lobuje Đanluiđija Donarumu. Bio je to podvig prvaka Srbije, koji je od 76. minuta imao igrača manje, kada je Milan Rodić isključen zbog dva žuta kartona.

Milan je bolje počeo utakmicu i u prvih 12 minuta postigao je dva pogotka, ali su oba poništena iz var sobe. Prvi put je u bio u pitanju ofsajd, a drugom golu je prethodilo igranje rukom.

Gosti su ipak poveli u 42. minutu, zahvaljujući nespretnoj intervenciji Radovana Pankova, koji je loše zahvatio loptu i poslao je u svoj gol.

Zvezda je izjednačila u 51. minutu, kada je dosuđen jedanaesterac nakon što je Alesija Romanjolija lopta pogodila u ruku u šesnaestercu, a najstrožu kaznu realizovao je Gejlor Kanga.

Deset minuta kasnije dosuđen je još jedan penal, ovoga puta za Milan, kada je Pankov s leđa gurnuo Tea Ernandeza, koji je i ušutirao sa 11 metara.

U poslednjih pola sata fudbaleri Milana se nisu trudili da urade nešto više, pogotovo kada su ostali sa igračem više. Očigledno su mislili da Zvezda neće imati snage da zapreti i to im se u trećem minutu nadoknade vremena osvetilo.

Posle nerešenog rezultata Milan i dalje ostaje favorit, ali će na svom terenu morati da odigra dosta angažovanije, jer je Zvezda večeras pokazala da ima i znanja i hrabrosti da mu se suprotstavi. (kraj) is/dpv

Share: